Албумът “Поетът”, който Лили Иванова издаде и на винилова плоча навръх рождения си ден, получи плакет от IFPI - The International Federation of the Phonographic Industry и от Българската асоциация на музикалните продуценти за постигнат четворен платинен статус и като прецедент в историята на българската музика в последните години.

Това беше пълна изненада за Лили Иванова и музикантите на концерта ѝ в “София лайв клуб” на 24 април. Отличието поднесе на лична среща след концерта Саня Армутлиева.

За концерта на рождения ден на певицата “Лидл България" почерпи всеки от публиката с торта от черен мус с вкус на виолетки, трюфели, много ягоди, грозде и бяло вино. Торта с ноти и микрофон чакаше певицата и в гримьорната.



Лили Иванова отново си бе самата тя стилист и изглеждаше шеметно в рокля и обувки на “Ив Сен Лоран” и с екстравагантен фрак на “Йоджи Ямамото”.

До 4-5 часа сутринта екипът на певицата е пренасял от клуба до жилището й на ул. “Оборище” цветята и подаръците за рожденичката. Сред цветята от цялата страна имаше кошници и от Росен Плевнелиев, Бойко Борисов, Йорданка Фандъкова, Вежди Рашидов, Кристалина Георгиева, десетки издатели, медийни шефове и бизнесмени. Плочата “Поетът” е от днес по магазините, пише ''24 часа".