Естрадната прима Лили Иванова навърши 79 години вчера. Навръх празника си жената, която крои музикалната ни история с гласа си, избягва да купува торти. Сладкишите, с които черпи екипа и близките си, обикновено са шоколадови бонбони. Алкохолът пък е пълно табу както в нейното меню, така и в дома й. Иванова не позволява консумацията на високоградусови напитки на свой терен и никога не предлага на гостите си нещо подходящо за наздравица.

Макар че обикновено посреща празника си в работен режим, тази година графикът на националното ѝ турне позволи да се отдаде на емоционален рестарт в дните около 79-ата й годишнина. Последно тон за песен изпълнителката на „Щурче“ даде на 18 април в Спортната зала в Ботевград. Иванова ще продължи обиколката си на 10 май, когато ще се изправи пред феновете в Свиленград. Следват Плевен (22 юни, Летен театър) и Пловдив (28 юни, Античен театър). За втора поредна година певицата ще завърши турнето си с няколко концерта в НДК. След като миналата година омагьоса с гласа си близо 10 хиляди души, тази есен тя ще увеличи с още една датите за изявите си в зала 1. Така Иванова ще дирижира емоциите на фенове на възраст от баба до бебе в три последователни дни – 25, 26 и 27 октомври.

По повод празника й с емоционално послание се включи и продуцентът Георги Тошев, който реализира и документален филм за примата. "Не се сещам за много личности, които имат толкова устойчива кариера! Тя отдавна е над определения „харесва ми”/„не ми харесва”. Тя е Лили Иванова. Както казва за нея актрисата Цветана Манева: “Тя е удивителна!” Честит рожден ден, Лили Иванова!“, написа Тошев.

Традиционно Лили се похвали с купищата цветя, които получи за празника си.