Лили Иванова обмисляла да изпее в нов аранжимент и други шлагери на енигматичния за творчеството ѝ композитор Александър Йосифов. “Искам да ги издам на плоча, но в нов аранжимент.” Това съобщила певицата на проф. Йосифов. “Написал съм за Лили около 25-30 песни и ще се радвам да ги чуе от нея и днешното поколение”, добави композиторът.

Маестрото, който има над 2500 спектакъла, отбелязва 75-ата си годишнина и 50 години на сцената с юбилеен концерт на 30 май в зала 7 на НДК. “Концертът ще е от мои творби за клавирни ансамбли, които днес свирят дори и в Тайланд. Направил съм го като шоу програма, в която ще свирят премиери на клавирни произведения за две, четири, шест и осем ръце Димо Димов, Йовчо Крушев, проф. Евгения Симеонова и Десислава Щерева”, съобщи юбилярят.

Наскоро маестро Йосифов претърпя операции на двата крака, но макар в инвалидна количка, на юбилейния си концерт в НДК може да изненада, че е написал ново произведение.



Лили Иванова вече възроди в новия си албум “Поетът” шест песни на композитора. Сред тях е писаната в далечната 1967 г. “Реквием” по стихове на Йордан Милев. Тя е първата от Александър Йосифов, която тя изпява. Другите са “Молба”, “Ела”, “Часове” и “Пътеките” по текст на Павел Матев и “Гълъбът” на Любомир Левчев.

Сред написаните от композитора песни за Лили Иванова са още “Боянският майстор”, “Алеята на влюбените”, “Звезда”, “Ноктюрно”, “Към теб”, “Коя бе ти”, “Размисъл”, “Залез” и др. пише "24 часа".