Лили Иванова е продала фаталния апартамент в затворения комплекс „Силвър Сити“, за който преди няколко години я съдиха съседите, пише в-к „Телеграф“. Жилището се намира до Южния парк в близост до американското посолство в местността Кръстова вада. Изпълнителката на „Панаири“ е трябвало да плаща такса поддръжка в комплекса, която включва разходите за чистачка, градинар, водопроводчик, асансьор, противопожарна безопасност и още куп други дейности.

Вероятно не го е правила, тъй като не пребивава в жилището, но подобна такса е задължителна за всеки притежател на имот в затворен комплекс. Затова домоуправителят Георги Хаджитодоров бе завел дело в районния съд срещу певицата по чл. 410 от ГПК, което е за неплатени парични суми до 25 000 лв. Едновременно с това бе пуснал още един иск за възбрана на имота и без да я питат дали ще се издължи, са приложили едното дело към другото.

Разбрала, че ще трябва да се изправя пред съда, Лили веднага е звъннала на домоуправителя да си оправят сметките. Така 3 месеца по-късно, на 25 юни 2016 г., делото е прекратено, след като тя си е платила натрупаните задължения, а Хаджитодоров е оттеглил иска си. След като е паднала възбраната, Лили решила, че при първа възможност ще се отърве от фаталния имот. Затова пуснала обява за продажбата му, а през ноември 2019 г. сделката е финализирана. Купувачът е 32-годишен мъж, който има фирма за търговия и е член на сдружение ДУЛО.

Той е броил 342 270 лв. на примата, която бе стопанка на жилището точно 10 г. През 2009 г. го купи за 201 430 лв., което прави печалбата й почти 150 хилядарки. Неин комшия в комплекса бе най-добрият европейски голф играч англичанинът Ник Фалдо, закупил 2 апартамента.

Изгодна сделка преди пандемията е направил е естрадният ас Орлин Горанов. През април 2019 г. той е купил малък апартамент от 55 кв. м. в столичния квартал Симеоново в местността Витоша ВЕЦ само за 56 212 лв. През декември пък си е взел и паркомясто в същата сграда, като е платил за него 14 779 лв.

По същото време адашът му от по-младата генерация в поп музиката Орлин Павлов също е сключил две имотни сделки, съответно през март и април 2019 г. Певецът и актьор е изкупил дяловете на роднините по линия на майка му – оперната прима Тиха Генова, в елинпелинското село Гайтанево – поземлен имот 621 дка заедно с построената паянтова жилищна сграда. Преди това пък е успял да заличи ипотеката на имота си в Подуене – Редута, която е на стойност 85 000 лв.