Лили Иванова реши да се преквалифицира в сериозна бизнесдама, след като данъчните я погнаха за неплатени данъци.

Преди няколко седмици медиите съобщиха, че недекларираните й хонорари са за около 1 млн. лв.

Екипът на певицата я посъветва да излезе на светло като регистрира фирма. Чрез “ЛИ 1” ЕООД изпълнителката на “Ветрове” ще започне да отчита коректно всeки заработен лев, пише razkritia.com

Всичките дела на Лили се движат от адвокат Виктор Тотев. Капиталът на дружеството е едва 100 лева, съобщиха от “ШОУ”.

Лили е посочила домашния си адрес като адрес на “ЛИ 1” ЕООД – София, ул. “Оборище” N 33. Предстои само фирмата да бъде регистрирана по ДДС, но това ще стане най-вероятно след първите участия на звездата, когато ще има приходи, надхвърлящи 50 000 лв.

Припомняме, че естрадната прима е начело на още две фирми – ЕТ “Лили Иванова”, създадена през 1992 г. Другата, “Лили Иванова Петрова”, е регистрирана седем години по-късно и нейният предмет на дейност е “артистична и творческа дейност”.

Трябва да отбележим, че изпълнителката участва и във Фондация “Дамян Дамянов”.

Преди дни Росен Бъчваров от НАП заяви, че проверката на звездите от естрадата и фолка все още не е приключила и продължава с пълна сила.

На мушката на данъчните са Васил Найденов и Кристина Димитрова. В чалгата засега всичко е наред и не се очакват подобни скандални разкрития за имотното състояние на някой изпълнител.

Укриването на данъци в “големи” и “особено големи размери” е престъпление по Наказателния кодекс (чл. 255). Неподаването на данъчна декларация, двойното счетоводство и т.н. също се смятат за укриване.

Налози в големи размери са тези над 3000 лв., в особено големи размери – над 12 000 лв. Наказанията са следните. За укрити над 3000 лв. – затвор до 5 г. и глоба до 2000 лв. За скрит налог над 12 000 лв. престоят в пандиза трябва да е от 3 до 8 г. плюс конфискация на цялото имущество или на части от него.