Лили Иванова е отчела рекорден приход от близо 500 000 лева, които в първия работен ден на 2014-а е получила по сметката си.

Става дума за чисти и напълно законни финансови средства, които Лили получава заради факта, че къта пари на депозит в български клон на гръцка банка, твърди "Всеки ден", пише lifestyle.bg.

През януари 2013 г. естрадната легенда и финансовият й сътрудник решили да съберат всички авоари на изпълнителката в една банка. Така или иначе парите й в българските финансови институции са официално декларирани и блондинката сметнала, че сигурността на родната финансова система й позволява да събере всичките си депозити в един, за да е по-лесно управлението му.

Спестената сума обаче никак не е малка и стойността на авоарите на Иванова надхвърлили малко над 6 милиона лева, съобщава изданието. Консултантът на Лили, известен финансист в столичните банкови среди, й уредил отлични условия за съхранение на парите.

Певицата сложила парафа върху договор за депозит, който й дава преференциалните 8% чиста лихва върху цялата сума е края на периода. Единственото условие било да не се теглят никакви средства през идните 12 месеца, за да се трупа активно лихвата. Певицата плеснала доволно с ръце, когато в първите дни на 2014-а видяла рентиерската си печалба. След приспадането на данък лихва от 10% върху печалбата, изпълнителката на "Детелини" е получила чисти 430 000 лева "мързеливи пари".