Примата на българската естрада Лили Иванова упражни правото си на глас. Певицата публикува снимки в личния си профил във фейсбук от Секционната избирателна комисия. По традиция легендата от Кубрат бе дегизирана с маска и ръкавици. Lupa.bg забеляза, че Лили носи чанта от последната колекция на Yves Saint Laurent, чиято цена е $ 1,490 или 2583 лева. Естрадната динозавърка не пести пари, когато стане дума за мода. Тя се е сдобила с уникална чанта директно от сайта на френския дизайнер. Разбира се, Лили не борави с компютър, но има човек, който е натоварен със задачата да й показва най-новите продукти и да ги поръчва след нейното одобрение.

Естрадната легенда също планира изяви в Зала 1. Това са три концерта в три поредни вечери – на 14, 15 и 16 декември. Най-евтиният билет за тях върви по 50 лева и е на балкона, а местата в оркестрината – директно пред сцената, са по 200 лева и са почти напълно разпродадени. Към момента се предлагат само половината от креслата в залата – очевидно за да се спазва дистанция. Съдейки по последните изяви на Лили обаче никой няма да се изненада, ако ограничението падне и дни преди концертите бъдат предложени допълнителни билети.

Това напоследък се прави масово от родните звезди, които разчитат на зелените сертификати, за да заобикалят препоръките на здравните власти за физическа дистанция. „Уикенд” изчисли, че при 4000-те хиляди места в Зала 1 родната прима разчита на приходи от около половин милион при продажба на 50 на сто от всички тях. Но ако пусне в продажба и другата половина, както се очаква, парите ще скочат двойно. По този начин тя ще прибере цял милион само с три концерта.

Трябва да се има предвид обаче, че не всички пари, които звездата ще вземе, ще влязат в нейния джоб. Тя работи с едни от най-големите музиканти в България, които свирят на живо пред нейната публика. Те взимат солидни хонорари от ней, като от години се знае, че звездата им плаща преди концертите, а не след тях. Освен това тя дължи пари за наем на самата зала. Всичко останало обаче е на бартер, включително дрехите, с които излиза на сцената – твърдят запознати. Според тях, даже обувките, които примата носи пред своите фенове, са подарък от фирми, които не искат от нея нищо друго, освен да им благодари публично за милите жестове.