Гранддамата на българската естрада Лили Иванова е и грижовна сестра. Тя неуморно бди над сестра си Магда. 81-годишната звезда е силно притеснена за своята кака, която е с лабилно здраве и я е прибрала временно да живее при нея, пише „Уикенд“. 84-годишната Магда има собствена стая в тузарския дом на естрадната легенда на ул. „Оборище”, който бил предназначен само за именити гости на Лили. Като бивш медицински кадър, изпълнителката на „Камино” всеотдайно приела грижите за сестра си. Съседи на Вечната Амбър два пъти забелязали да паркира линейка пред малката кооперация.

За да си спести рискованите посещения в болница по време на извънредната обстановка заради коронавируса, Лили викала лекар, който преглеждал в домашни условия кака й Магда. Междувременно  Иванова е успяла да продаде за 190 000 евро апартамента си в затворения комплекс "Силвър Сити" до Южния парк, заради който съседите я съдиха преди няколко години. Тогава тя не беше платила таксите си за поддръжка, включващи разходите за чистачка, градинар, водопроводчик, асансьор, противопожарна безопасност и още куп други дейности.

Вероятно не го е направила, тъй като не пребиваваше в жилището, но подобна такса е задължителна за всеки притежател на имот в комплекса. Така се стигна и до съдебно дело, заведено в районния съд от домоуправителя Георги Хаджитодоров. Мъжът пусна иск срещу естрадната прима по чл. 410 от ГПК, което е за неплатени парични суми до 25 000 лева. Едновременно с това бе пуснал и още един иск за възбрана на имота и без да я питат дали ще се издължи, са приложили едното дело към другото. Когато разбрала, че ще трябва да се изправя пред съда, Лили веднага звъннала на домоуправителя да си оправят сметките.

Така 3 месеца по-късно, на 25 юни 2016-а, делото е прекратено, след като тя си платила натрупаните задължения, а Хаджитодоров е оттеглил иска си. След като възбраната паднала, Лили решила, че при първа възможност ще се отърве от апртамента и затова го обявила за продан. През ноември 2019-а сделката е финализирана, разкрива "Телеграф". Купувачът е 32-годишен мъж, който има фирма за търговия и е член на сдружение ДУЛО