Една от най-върлите противнички на попфолка - Лили Иванова, ще излезе на една сцена с представителката ни на „Евровизия” тази година - Софи Маринова.

Събитието ще се случи на церемонията по връчването на годишните награди на БГ Радио, за което Лили е поощрена с над 15 бона хонорар, твърдят добре осведомени.

В музикалните среди дори се коментира, че организаторите на проявата преговарят с Лили да пее в дует със Софи Маринова. Преди време Ромския славей направи кавър на един от най-големите хитове на естрадната звезда - „Ветрове”, като го представи на цигански. Това стана с позволението на Лиленце Пиленце, която нищо чудно сега да приеме необичайното за вкуса й предложение за дует.

Голямото събитие ще се състои на 22 април в зала 1 на НДК. В концерта ще се включат още Орлин Горанов и Любо Киров, които ще бъдат водещите на церемонията с мото „Нова мечта”. С изпълнения ще се разпишат Васил Найденов, Тони Димитрова и Кристина Димитрова, Б.Т.Р., както и по-младите изпълнители, като Мария Илиева, Миро, Елица Тодорова, Мариана Попова, Белослава и Лора Караджова.

С изявата на Софи Маринова на наградите на БГ Радио медията нарушава дългогодишната си концепция, в която фолкизпълнителите бяха забранени.