Да се откаже от певческата си кариера обмисля примата на българската естрада Лили Иванова.

Преди това тя иска да играе във филм, който да се прожектира по кината, твърди ежедневник.

Елена Райнова, актриса от военния театър и бивша възлюбена на покойния режисьор Методи Андонов, споделя пред изданието, че веднъж Лили и казала, че иска да се снима във филм, след което е готова да се откаже от сцената като певица.

Това било едно от несбъднатите и желания - да се види на голям екран.

Досега на Лили Иванова са предлагани няколко сценария, но тя не е одобрила нито един. Причината е, че във всички Иванова е трябвало да играе певица, докато тя иска друга роля. Примата била категорична, че в живота е певица, но в киното иска да влезе с друго амплоа.
Според 70-годишната Елена Райнова, играла в повече от 35 български и чуждестранни филма, със стотици роли в театъра, естрадната ни изпълнителка имала изключителен талант и сцената я обичала.

Райнова и Иванова се засекли на снимачната площадка през 1965 г. на снимките на игралния филм "Неспокоен дом", на режисьора Яким Якимов. Именно в него все още малко известната Лили изпълнява песента "Сърце" на Рита Павоне в кабаре. Иванова се появява като статистка, но разчувствала всички с "и след дълъг път аз пак видях изгрева след гаснещия ден". на певицата ни са отделени близо минута и половина във възможно най-едрия план.

Текстът е изпълнен брилянтно на италиански, а родната ни прима е с идеална външност.

Райнова си спомня, че Лили Иванова е била много красива. Филмът се снимал в центъра на София. Оператор е Емил Вагенщайн. Филмът е създаден по разказите "Мъжът, който приличаше на зорница" и "Испанска фолера" на Павел Вежинов, а музиката е композирана от Кирил Цибулка.

За тогавашното време филмът повдига въпроси за възпитанието на децата, говори и за отговорността на родителството. Едни от най-големите звезди на родното ни кино участват в продукцията. Покойният голям актьор Иван Кондов играе в него. В лентата играят още красавицата на Театъра на армията Емилия Радева, Милен Пенев (играл и в "Козия рог"), Ани Бакалова, Георги Черкелов и самата Елена Райнова.