Като почти всяка известна личност и примата на родната естрада Лили Иванова страда от какви ли не фобии и страхове. Но най-големият безспорно е страхът от болести.

Тя изпадала в паника всеки път, щом бъде докосната от друг човек, когото не познава. Причината - според певицата потенциално всеки може да бъде преносител на болести и микроби.

В медицината страхът на Лили е известен като "афенфозмофобия" - натрапчива боязън да не се изцапаш, постоянно миене на ръцете. В превод това е фобия, при която човек се страхува от докосване, пише blitz.bg. Тя е определяща за хора с труден и понякога груб характер, бързат да допълнят пък някои клюкарски сайтове.

Близки до певицата твърдят, че тя приличала много на прословутия ТВ герой Монк, който не докосва нищо преди да се увери, че е идеално чисто. Разбира се, както при всяка информация, свързана с Лили Иванова, а и не само с нея, и тук не липсват колоритни слухове в допълнение.

Според един от тях примата винаги имала около себе си човек, който да й подава антибактериална кърпичка преди всеки допир на предмет. Доколко подобно твърдение отговаря обаче на истината, знае само певицата.