С трогателен подарък от страна на прочутия проф. Георги Чапкънов се похвали естрадната прима Лили Иванова.  Изпълнителката на „Щурче“ публикува кадри от приятелската среща между двамата, на която скулптурът я дарява с 30-сантиметровата бронзова пластика. Творението представлява умалено копие на самата певица, позиционирана на мястото, където се чувства най-добре в кожата си, а именно – на сцената. 

Статуята е изработена по предварително дадена от самата Иванова фотография от момент, в който тя поздравява верните си почитатели в публиката. Според първоначалните планове на професора, тя трябваше да бъде готова още за съвместната изложба с пластики на Чапкънов и фотографии на Иван Тенев, която бе открита в галерия „Класика“ около Коледа. По всичко личи обаче, че отливките все още не са били готови тогава.


Един изключителен подарък-шедьовър от моя приятел – проф. Георги Чапкънов. Статуетката е израз на неговото знаменито майсторство! Благодаря, че е посветил част от своя огромен талант на моята скромна персона!
написа в социалните мрежи певицата, която с лекота пълни в три поредни вечери зала 1 на НДК. Това не е първият път, в който популярният с псевдонима си Чапа творец е извайвал фигури на известни хора. Сред предишните му „модели“ попада и прочутия италиански кинорежисьор Федерико Фелини („Сладък живот“, „Осем и половина“).


Междувременно гласовитата прима пази особен сантимент и към графиката „Човекът птица“, която съвсем наскоро й подари режисьорът Николай Волев. Самият той е автор на творбата, която нарисувал още през 1969 г. в Лондон. Иванова засвидетелства подкрепата си към Волев, като заведе група приятели на представлението „Сексът – начин на употреба“, което бележи театралния режисьорски дебют за кинодееца. Пиесата е на Дарио Фо и Франка Раме, а българската адаптация Волев пазел в продължение на повече от десетилетие в търсене на перфектната актрисата за всички 27 роли в нея. В крайна сметка режисьорът се доверява на младата надежда Кристина Топалова, успяла също да си спечели адмирациите на певицата.

източник: "Монитор"