Вечната Амбър ще пее отново пред софийските си фенове на сцената на зала 1 на НДК в три поредни вечери през декември. Почитателите й обаче са изумени от факта, че тази година билетите са ударили 180 лв. В началото е имало пропуски за 120 и 160 лв, но те бързо са се изчерпали. Никой пенсионер не може да си позволи да отиде, защото ще гладува цял месец, коментират възмутени фенове.

Самата Лили доскоро също не би могла да си купи билет за собствения си концерт, ако трябваше да разчита на пенсията си за старост, която е едва 237 лева. Естрадната звезда не получаваше пожизнената пенсия за заслуги, каквато вземат не малко нейни колеги. Едва през изминалата седмица тя бе предложена за такава.

Според нейни колеги, правели концерти в НДК срещу 30-40 лв, цените на Лили изобщо не са оправдани. За сравнение, билетите за световната звезда Селин Дион, която има турне в момента, вървят по 60 долара или малко над 100 лева. Единственият конкурент по скъпотия на Лили е комикът Димитър Рачков, който преди броени седмици представи моноспектакъла си на същата сцена. За да го гледат, присъстващите бяха платили по стотак.

Проста сметка показва, че певицата ще изкара над милион от музикалната си тридневка. При средна цена на билета 115 лева, това означава, че приходите само от един концерт с 4000 зрители са 460 000 лева. Така от трите концерта печалбата е 1 380 000. Лили Иванова винаги има спонсори, които поемат залите и техниката.

При положение, че плаща на екипа си 200 бона и като се приспаднат и някои други разходи, то за нея остава чисто един милион, твърдят спецове в музикалния бранш. Реално, публиката от трите й концерта се равнява на цялата Арена Армеец, напълнена веднъж, пише Ретро.