В името на спокойствието Лили Иванова заряза лукса и удобствата.

Примата на българската естрада напусна изневиделица скъпия си дом на най-баровската столична улица - „Оборище", научи вестник „Всеки ден". От няколко месеца певицата живее в нова къща, а адресът си пази в пълна тайна дори от приятелите.

Мансардният апартамент в най-лъскавия централен квартал от известно време пустее. Колата на Лили също я няма отпред, но съседите й са категорични, че не са видели нито хамали, които да изнасят мебели, нито каквато и да било активност, която да доказва, че примата напуска жилището. Факт е и обаче, че никой от тях не е засичал нито веднъж от ноември месец насам самата Лили Иванова.



Мистерията е пълна за живеещите в района, защото допреди това те редовно са срещали певицата, когато излиза или се прибира, още по-често са се поздравявали с шофьора й в колата, докато я чака, а сега от тях няма и следа. Никой, разбира се, не допуска, че вече трети месец Лили не излиза от дома си. Как обаче се е преместила, без това да се разбере, остава тотална загадка.

Колегите й от музикалния бранш дръпнаха леко завесата над почти зловещото изпаряване на Иванова. Някои от тях са подразбрали, че Лили е успяла като призрак да се нанесе в нов дом с високи огради в крайната южна част на София, който е закупила изцяло мебелиран, така че да не й се налага да премества дори ваза от досегашния си апартамент. Адресът си не казва и на приятелите си, за да не се разчуе къде е новата й обител, което автоматично да докара фенове, навлеци и папараци отпред.



„Лили има нужда от повече спокойствие вече. Досегашната й къща беше обект на непрестанен интерес, всички знаеха къде живее", призна близка на примата. Тя е убедена, че на певицата хич не й е било лесно да напусне дома, в който живее от толкова време, но нуждата от уединение се оказала по-силна.

Всъщност апартаментът на ул. „Оборище" на няколко пъти е бил ябълка на раздора между Лили и претенциите на съседи, които са искали да го купуват. Тя едва успя да опази къщата и от бившия си мъж Янчо Таков, който при развода се е опитал да го вземе. Именно семейството му осигурява жилището на младоженците. След раздялата си с Янчо Таков обаче Лили отказва да го напусне и твърди, че го е изплатила сама.