Лили Иванова не е яла кисело мляко от супермаркета повече от пет години!

Естрадната прима, известна със здравословния си начин на живот, е отсвирила тотално купешкото, след като се научила сама да си го кваси.

Лиленце Пиленце пазарувала прясно краве мляко от животновъд от Перник. Човекът имал малка ферма, в която отглеждал десетина крави. Два пъти в седмицата пращал до столицата свой авер, който да зареди хладилника на звездата с няколко литра току-що издоено мляко, пише ''Всеки ден''.

Лили, която по принцип не обича да готви, станала толкова добра в заквасването на мляко, че вече й се е носи слава из естрадната гилдия.

Освен за себе си, майсторката на хитове произвеждала кисело мляко и за няколко близки приятели. Те се шегували с нея, че й е дошло време да патентова кисело мляко „Лили Иванова". Звездата гледала хладилникът й никога да не остава без запас от поне 5-6 кофички. С гордост подарявала на гостите си.

От млечния продукт наскоро опитал и Антон Хекимян. В дома си Лили посрещнала хитовия водещ, за да му даде интервю. Станало дума за здравословно хранене и певицата посъветвала журналиста да не се храни с пилешко месо, понеже било тъпкано с всички възможни химии.

Хекимян й споделил, че много обича кисело мляко, но купешкото било гола вода. Тогава Лили подробно му обяснила как да си подкваси млякото в домашни условия. На изпроводяк даже пъхнала един буркан в ръцете на Хекимян.