Макар че само от месец обитава новия си дом в затворен комплекс в „Кръстова вада", естрадният динозавър Лили Иванова вече е успяла да се изпокара и с новите си комшии, пише „Всеки ден".

ВИП обитателите на луксозната сграда били доста изнервени от непрестанния поток от хора, който си стичал към дома й. Шофьорът на Лили я посещавал ежедневно, за да приема различни поръчки от нея и многократно влизал и излизал от сградата. Да разгледат новия дом на естрадната звезда пристигали един след друг най-близките хора от обкръжението й. В същото време певицата, известна с късния си час на събуждане в ранния следобед, се дразнела от шума в сградата. Капризната Лили още не била направила звукоизолация на жилището си и посред бял ден излизала да се кара със съседите си, че й пречат да си почива.

Особено я дразнели двама студенти, които живеели 2 етажа над нея, деца на богаташи от провинцията. Те непрекъснато правели купони до 3-4 след полунощ, което влудявало легендата. Напрежението ескалирало, когато Лили викнала полиция, защото комшиите й шумно празнували рожден ден и не можела да мигне от тупурдията.



Още през 2009 г. изпълнителката на „Ветрове" купила 137-квадратния апартамент в новострояща се сграда. За жилището примата на естрадата броила малко над 200 000 лв. Макар че цели 40 години Лили обитаваше просторна мансарда на баровската ул. „Оборище" 33 в идеалния център на София, след новогодишните празници тя се изнесла от дома си. Лили се решила на крайната мярка да смени местожителството си заради факта, че старият й адрес се знае от почти всички българи.

Вманиачени фенове причаквали примата пред блока й или тормозели охраната с настояване да й бъдат предадени писма, картички с пожелания, молби за финансова помощ, цветя и дребни подаръци. И макар всички пратки да минавали през личния шофьор на естрадната легенда, който правел строг подбор на вещите и кореспонденцията, Лили се изнервяла от натрапниците. Съседите й пък изобщо не се опитвали да я разубеждават да се махне от кооперацията, защото и на тях напливът от досадници им идвал в повече.