Лили Иванова все още не може да преживее страшния шок от смъртта на мениджъра си Стефан Зашев.

Финансистът си отиде на 2 януари на 55 години. Засега официалната версия е инфаркт, въпреки че се прокрадват подозрения за трагичен край вследствие прекомерна употреба на алкохол и дори слухове, че Зашев от години е бил болен от СПИН. Публична тайна в светските среди е хомосексуалната ориентация на финансиста, пише ''Всеки ден''.

Изпълнителката на „Ветрове" все още не може да повярва, че случилото се е истина. Още повече че двамата изкарали заедно Коледа и Стефан бил в цветущо здраве, изглеждал добре и по нищо не личало какво предстои. Заради смъртта на близкия си приятел Лили била твърдо решена да носи 40 дни само черно, както се прави, когато си в траур за близък и роднина. Все още не е ясно къде ще бъде погребан Стефан - единият вариант е тялото му да бъде транспортирано в България, ако някой реши да организира поклонението на наша земя. Иначе щял да бъде положен за вечен покой в Белгия, където от години живее.



Според близки на специалиста по фирмени одити в банковите сметки на Стефан Зашев има над 2-3 милиона евро. Още толкова били разпределени в различни сметки в швейцарски банки. Знае се, че по време на прехода Сламчо, какъвто бил прякорът на богаташа, направил стабилен кеш с далавери - незаконна обмяна на валута. Наши източници от обкръжението на Иванова споделят, че тя била извикана на спешна среща с адвокатите на Зашев в Брюксел. Те искали да я запознаят със завещанието на Стефан, което той като далновиден човек подготвил още преди 2 години. Според предсмъртното желание на Стефан той оставя на Лили апартамента си в Белгия, както и 2 милиона евро.

За семейството на Зашев се знае малко, дори не е известно дали има живи родители. Предполага се, че е предвидил средства и за свои близки в България, сред които е племенникът му, а една част от богатството си искал да бъде дарено за различни благотворителни инициативи. „Стефан бе човек с голямо сърце, много добър и щедър. Абсолютно е сигурно, че е оставил не малко средства на Лили, която много обичаше", шушука се в светските среди. Именно Зашев бе човекът, който брои 65 000 евро, необходими да се плати наемът на френската зала „Олимпия", където Лили изнесе концерт през 2009 г.

Последната изява в чужбина, за чиято организация помогнал финансистът, е предстоящият гастрол на Вечната Амбър в Лондон. Той ще е през май. Приятелството между Лили и Стефан Зашев започва през 2005 г., когато той се запознава с естрадната прима след неин концерт в Белгия. След това двамата стават особено близки, говори се дори, че са любовници.