Разкрита е дългогодишната тайна за дълголетие на примата Лили Иванова. Легендарната певица не разчита на сложни лекарства, хапчета и терапии в чужбина, за да се поддържа вечно млада. Ключът към красотата й е една много проста и евтина рецепта. А именно супа от глухарчета.

Растенията притежавали редица антиоксиданти, които помагали за еластичността на кожата и опъване на бръчките. Народната медицина горещо препоръчва глухарчетата и за засилване на имунитета, за прочистване на кръвта, поддържане на кръвното налягане, борят дори диабет. От корена на растението, с добавка от спанак, ставало прекрасна супа. Изпълнителката използвала това средство особено след изтощителни репетиции и концерти, защото въпросната билка, която се набавя през пролетта, е богата на витамини, които чистят тялото от натрупани токсини и зареждат с енергия.



Лили следяла изкъсо готвачките, на които разчитала, за да й приготвят чудодейната храна. Тя е известна с това, че е абсолютен педант, що се отнася до чистота. Изпълнителката на „Ветрове" не искала да вижда и една прашинка върху посудата, в която й сипват обяда. Ако пък се натъкне на косъм, не дай се боже, вдигала страшен скандал, а данданията стигала до небесата. Вечната Амбър държала всички продукти, които са в хладилника й, да бъдат био и еко. Сол почти не кусала, а подправките като например черния и червения пипер се пазарували от отбрани, доверени магазини. Те дори имали „биография" на произхода и подбрана информация за производителя.

Лили изпращала свои хора при най-известните билкари, които подбирали растенията, с които да си приготвя гозбите. „Всяка пролет си прави цялостно прочистване на организма, като яде само супи от най-различни зелени растения, билки, зеленчуци. И пие сокове", разкриват нейни близки.
И докато Лили се поти над супите, нейната колежка Данчето Христова от години разчита само на салати, за да се вталява и поддържа във форма. Единственото месно нещо, което си позволява, са риби и морски продукти.