Лили Иванова е поискала рекордните 80 000 лева хонорар, за да пее на сватбата на футболиста Благой Георгиев.

Звездата е посочила крупната сума за 2 часа живо пеене, като отделно е пожелала той да поеме пътните й разходи в самолет първа класа, настаняването й в 5-звезден хотел и транспортирането й с лимузина в руската столица. Храната и всички останали по-дребни харчове също трябвало да са за сметка на младоженеца, пише „Всеки ден".

Общо пеенето на Лили щяло да излезе на Благо Колизеума около 100 000 лева. Преговорите между Георгиев и Иванова започнали в началото на месец август, като естрадната прима първоначално увъртала, а чак две седмици преди тържеството заявила високите си претенции и „цената си".



Самата сватба се е състояла между 4 и 6 септември, но за нея се разбра чак на 19 септември, когато Джизъса качи снимки от венчавката. „Всеки ден" съобщи още преди месеци, че се очаква тържеството да е на 4 септември, защото според графика на бившия български национал той тогава бе в почивка заради паузата в руското първенство за европейските квалификации.

Поисканата висока сума от Лили напълно отказала стиснатия Джизъс от мерака му да танцува блус на песните на родната прима. Той предпочел да покани руски певци, които да пеят каквито песни пожелае булката - танцьорката на аржентинско танго Есмер Омерова. Да поздрави младоженците дойде и Йосиф Кобзон, който обаче не е получил хонорар, тъй като е приятел на семейството на Есмер.



Както „Всеки ден" писа, лидерът на Чечня Рамзан Кадиров, който е почетен президент и благодетел на бившия клуб на Благо „Терек", изпратил на футболиста сабя от чисто злато и сребро. Той поел и хонорарите на част от поканените звезди на руската естрада. Изненадващо на изисканото тържество не е имало никаква чалга. Джизъса е известен любител на фолка, но е предпочел сватбата да бъде на ниво, а не да мята кючеци на ритмите на някоя чалга примадона.

Първоначално имало идея да пее и Азис, но впоследствие поканата към него била оттеглена заради огромните претенции, които имал фолк идолът.