200 лева излиза гримът на Лили Иванова за концерти и официални случаи.

Толкова брои гранд дамата на българската музика на любимия си гримьор Кирил Чалъков, за да приведе лицето й в приличен вид за пред хората, научи „Всеки ден".

Гримът на Лили отнема часове, но въпреки това Кирил Чалъков й взима толкова, колкото и на абитуриентките по баловете, които оправя на конвейер. Причината - Лили му прави невероятна реклама. Това била договорката между двамата - той я таксува по най-ниската тарифа, а тя използва всеки удобен случай, за да спомене името му в медиите. Така Чалъков се прочу като гримьора на звездите и печели още и още клиенти.

Макиажът на примата е един от най-сложните, който прави топ гримьорът. Той задължително включва специална скъпа основа, фон дьо тен, пудра и изкуствени мигли с високо качество, които вдигат до небето цената на работата му. Идеята е хем Лили да изглежда естествено, хем да се скрият възможно най-много от дефектите по лицето й. А това е почти невъзможно предвид възрастта й.

„Налага се Кирчо да прави истински чудеса. Когато Лили има концерт, той отказва всякакви други ангажименти. Запазва си деня само за нея", твърдят хора от артистичните среди.

Макар за пред Лили да се правел на очарован от доверието й, зад гърба й Чалъков споделял, че ужасно се изнервя от безкрайните й претенции.

„Какво толкова иска от мен тази жена? Не съм нито реставратор, нито балсаматор, че да я направя такава, каквато не е. Времето е безпощадно за всички нас - няма как да я направя като 20-годишна", оплаквал се топ гримьорът.

Снимки: Bulphoto