Лили Иванова се скри вдън земя преди концерта си на 13 февруари в Операта.

Примата на българската естрада отказвала всякакви контакти с външни лица, не си вдигала телефона и гонела всеки, който се опитвал да я посети в дома й. Появиха се дори слухове, че я е тръшнал грип и прави всичко възможно да оздравее преди големия ден, пише ''Всеки ден''.

Причината за изчезването й обаче не е болест, а сценична треска, разкриват нейни близки. Тъй като Лили пее за първи път в опера и иска изживяването да е незабравимо за почитателите й, тя и екипът й решили да преаранжират повечето й песни. Задачата не била никак лека, но колкото и обичани да са вечните хитове „Детелини", „Камино", „Осъдени души", „За тебе бях" и още други - вече са слушани хиляди пъти. За ново парче време нямало.

Примата, като истински професионалист, изобщо не му мислила, а се захванала с работа. От сутрин до вечер репетирала новия аранжимент на любимите си песни и не си губела времето в излишни срещи.

Обещаните невероятни светлинни и технически ефекти на сцената обаче може и да не са толкова невероятни, опровергаха сами себе си организаторите на „Любов в операта".



Въпреки че ще има монтирани 6 екрана с обща площ от 100 квадратни метра, гостите няма да видят нещо невиждано досега. Причината е проста - в Операта няма толкова място и чисто технически няма как планът да бъде изпълнен. На екраните ще се излъчват различни клипове, докато Лили пее.

Специално за този концерт в момента се снимат филмчета с популярния актьор Юлиан Вергов и Мис България 2011 Ваня Пенева. Те ще бъдат клипове към някои от песните с нов аранжимент.

Организаторите на концерта издадоха, че това няма да бъде последният концерт на български естраден певец в Националната опера. Интересът към авторитетната сцена бил толкова голям, че и други родни звезди проявили желание да пеят там. В момента има сигурно потвърждение за Васил Найденов. Кеца се надявал в събитието да се включи и Симфоничният оркестър, което обаче не било сигурно. Все още не е ясна датата, на която изпълнителят на „Адаптация" ще се изяви в Операта.