Коледно-новогодишни ядове продължават да тормозят Лили Иванова, след като към края на миналата година в дома й на столичната улица "Оборище" е станало наводнение, пише "България Днес".

Тръбите за водопровода се спукали, та се наложило примата на българската естрада да вика спешно майстори. Двамата работници Теди и Вили щели да свършат работата бързо и без особени проблеми, но ако това бе нормален софийски апартамент, а не този на певицата. Заради изключително скъпите материали, вложени в жилището и в частност в банята, не можело да се работи по нормалния начин. Затова се наложило да се разбива външната стена и оттам да се подмени водопроводът, издадоха те.

"Не за пръв път работим на Лили Иванова, правили сме и други неща у тях - разказват майсторите. - Тя е човек, който знае точно какво иска. Не се меси какво и как да правим, не дава акъл и не се мотае да ни пречи, но иска крайният резултат да е перфектен. Материалите, които сме използвали у тях, са само най-качествените, а за парите тя изобщо не отваря проблем. Каквото се разберем - вярва ни и ни оставя да си вършим работата спокойно. Не поставя и непосилни срокове, просто иска всичко да й е жус."

Така и станало с последния наложителен ремонт, но тогава се появил друг проблем - майсторът, който трябвало да иззида отново стената и да я измаже, се разболял преди празниците и се наложило дори да влезе в болница. Така и до момента стената на апартамента на Лили е само грубо иззидана и чака замазка.



"Възстановихме стената, но точно тогава получих здравословен проблем. Лили се обади да пита кога ще дойда да замажа, но й казах, че като ме изпишат от болницата и се оправя - тогава. Тя предложи веднага помощта си, ако се нуждая от нещо, лекарства, прегледи, познавала професори. Отказах, тъй като проблемът не беше сериозен, а и тя все едно малко работа си има, та да тръгне с мен да се занимава. След това почти всяка седмица се обаждаше да пита как съм, но дума не е отворила, че има работа за довършване. Каза, че не е спешно, като се оправя", разправя Вили.
Двамата не за пръв работят в дома на примата, а са вършили няколко пъти дребни ремонти. Още преди години по препоръка на познати певицата от Кубрат ангажирала майсторите и останала доволна. Оттогава все на тях се обажда, но само последния път е било спешно заради спуканите тръби, чиято подмяна не може да чака.

И двамата признават, че за Иванова така е по-лесно, защото, вместо да ангажира фирма и да влизат непознати в скъпо обзаведения й дом, идват доверени хора. Освен това майсторите си работят частно, взимат парите на ръка и не се занимават с фактури, данъци и други подобни.

"За Лили Иванова цената на труда не е по-различна от този за другите хора независимо от имената и професиите им. За нея са важни материалите и качеството на свършената работа, за пари досега не се е пазарила. Щом ни търси пак и пак, значи е доволна и от работата, и от тарифата ни", разправя Теди.
Майсторите са работили и в къщите на други популярни личности, лица от телевизията, киното и шоубизнеса, но предпочитат да не споменават имената им.