Близо 3000 евро от Лили Иванова са изчезнали от касата на Музикаутор, научи „Монитор”.

Хонорарът е преведен от Антоан Ремельо от зала „Олимпия” за концерта на естрадната прима в Париж преди 3 години във френската агенция за авторски права. От там те са изпратени в България, където следите на парите изчезват, тъй като авторите на песните, които певицата е изпълнила във Франция, не са получили стотинка отчисление от Музикаутор.

Композиторите, текстописците и аранжорите питали периодично в нашата агенция какво става, но им давали различни отговори, включително и такъв, че чакали от Франция да се съберат повече пари от други БГ концерти там, че тогава да им ги платят.

„За мен Музикаутор е един разграден двор – прибират пари от заведенията, но къде отиват – никой не знае. Ще ви разкажа за още един конкретен случай. През 2009 г. Фестивалният конгресен център във Варна организира мой концерт. Удържаха 1000 лв. за авторски права, които са изпратени в Музикаутор. До днес обаче на моите автори не им е изплатено нищо”, твърди Лили Иванова.

Тя уточни, че не е член на Музикаутор, а на ПРОФОН – агенцията за управление на продуцентските права, тъй като тя продуцент на своите проекти от поне 20 години насам.