Лиляна Боянова най-вероятно ще смени Гена Трайкова като водеща на новините на Би Ти Ви.

Това ще стане в края на април, когато от ефир слиза екранната двойка Венелин Петков и Гена Трайкова. Затова и ръководството на телевизията търси различни варианти, а Боянова е неин бивш кадър.

Журналистката беше лице на централната емисия на ПРО.БГ от 2008 г. През февруари 2010 г. медийната група на Би Ти Ви бе купена от корпорацията Central European Media Enterprises (СМЕ), която притежава и ПРО.БГ. Така Боянова стана част от екипа.

Сливането съвпада с времето, в което водещата излиза в майчинство с първородния си син Камен.



Малко след като се връща от отпуск тя напуска Би Ти Ви. От януари тази година става водеща на централната емисия "Новини" на Тв 7 в двойка с Николай Чадаров. Но от 24 март той вече води с Мая Костадинова, която също преди години беше част от ПРО.БГ.

Промяната на водещите в Би Ти Ви е заради новия пост на Венелин Петков. Той вече е шеф на голямата дирекция "Новини, актуални предавания и спорт". Гена Трайкова, която е и продуцент на "Би Ти Ви Документите", ще бъде повишена и ще стане главен редактор на новините.

Нов водещ се търси и за сутрешния блок на БНТ "Денят започва". Росен Цветков напусна държавната телевизия и от 1 април е разследващ репортер на Би Ти Ви. За мястото му пробват различни журналисти, засега все още само от БНТ.