Линдзи Лоън може да се върне в затвора заради опити за възпрепятстване на правосъдието, след като се опита да излъже за инцидента, в който блъсна поршето си на магистрала, съобщава Indian Express.

26-годишната звезда искала да измами органите на реда, като казала, че не е била зад волана, когато се е случил инцидента. Вместо това по време на сблъсъка с камиона колата била управлявана от мъж, а Линдзи просто се е возила с него.

Твърдението на актрисата обаче не било подкрепено от свидетелите. Според тях именно Лоън е управлявала взетото под наем порше и в момента, в който се опитала да избегне камиона, установила, че спирачките не работят.

Случаят ще влезе в съда в Санта Моника, което не е никак добра новина за Линдзи. Актрисата все още е в период на пробация, след като през 2011 г. открадна бижута и бе осъдена за това. Смята се, че съдията може да приеме опитите за лъжи и случая с премазаното порше като нарушение на изпитателния срок.

Другият шофьор, участвал в инцидента, е заявил пред репортери, че Лоън се е опитала да го подкупи, веднага след сблъсъка.

Звездата категорично отрече това чрез представителя си Стив Хониг.

"Струва ми се, че след като той разбра, че няма да получи нищо от Линдзи, се опита да получи пари от разказването на измислици на таблоидите", заяви той.

От своя страна, шофьорът на камиона е наел адвокат, който да отнесе въпроса до съда, тъй като е пострадал по време на инцидента.