Линдзи Вон, Ана Фенингер, Тина Мазе и другите красавици белия керван ще прекарат почти цяла седмица на българска земя – за радост на многобройните си фенове.

Тази перспектива се очерта след като световната федерация FIS отново показа доверието си към Банско и ни даде домакинството на още един Супер G. Така на 27 и 28 февруари и 1 март български ски център ще приеме за първи път в историята три поредни старта от Световната купа.

По традиция очарователната Линдзи кара страхотно в Банско и има вече две победи на писта „Алберто Томба“, където гръмогласно я подкрепя многохилядна публика. Една от тези победи й донесе и специален подарък – апартамент в луксозен комплекс, но русата фурия от Минесота още не е влизала в българската си недвижима собственост. „Точно сега ще има време да си нагледа жилището“ - коментират банскалии, които продължават да водят борба за втори лифт и разчитат, че идването на звезди като Линдзи Вон ще повдигне имиджа на ски центъра и ще помогне за разширяването му.

Вече текат дори догадки и спорове дали гаджето на блондинката, топ голфърът Тайгър Уудс, ще дойде да я изненада и в България, както направи преди две седмици на състезанието в италианския ски център Кортина Д'Ампецо.

„Ако дойде, може да хвърли поглед и на нашия „Пирин голф клуб“ - надяват се ентусиастите на аристократичната игра, докато всички останали се точат за автограф, снимка или поне вълнуващо тридневно ски шоу под връх Тодорка.