Скептиците и хейтърите, които очакваха новият проект на алкохолизираната звезда Линдзи Лоън да катастрофира, могат временно да замълчат.

Не само че биографичната драма "Лиз и Дик" върви по план, но първите снимки на проблемната Линдзи в образа на иконата Лиз изглеждат страхотно.

Когато не кара в пияно състояние, не виси в съдебните зали и не практикува лесбийски секс под влиянието на цяла палитра от цветни хапчета, госпожица Лоън упражнява основната си професия - актьорството.

Досега тя го правеше с променлив успех и заради покварения си начин на живот от млад талант се превърна в национална шега.

Но амбициозната драма за любовната сага между Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън може би най-накрая ще измъкне Линдзи от личното и професионалното блато. Но пък задачата на холивудската палавница изобщо не е лека.

Тя трябва да изобрази правдоподобно на екрана една от най-големите икони на киното - неповторимата Елизабет Тейлър.

Режисьор на "Лиз и Дик" е Лойд Креймър, а сценарист е Кристофър Монгър. В двете главни роли както стана ясно, са Линдзи Лоън като Елизабет Тейлър и Грант Боулър като Ричард Бъртън. Сред останалите участници се открояват имената Тереза Ръсел, Дейвид Хънт, Таня Франкс и Маси Фурлан.