Мултимедийното списание “Public Republic”, с подкрепата на Немско-българското дружество в Хамбург и Дружеството за българо-немски икономически и културни връзки, Германия, организира до 15 септември 2013 г. конкурс за пътепис на тема „Где е земният рай?”.

Текстовете ще бъдат оценявани от жури в състав: проф. Милена Кирова (литературен историк и критик) – председател на журито, проф. д-р Кирил Топалов (съветник на Президентството по културата, духовното развитие и идентичност), проф. д-р Николай Чернокожев (преподавател в СУ и автор на книги по възрожденска литература и литература след Освобождението), Здравка Евтимова (писател), д-р Дария Карапеткова (гл.ас. в Катедрата по италиански в СУ, преводач и автор на книги за съвременна италианска литература), Оля Стоянова (журналист и писател), Драгомир Симеонов (журналист).

Първа награда — електронен четец.

Втора награда — две нощувки със закуска и вечеря в петзвезден хотел в Банско.

Трета награда — електронни книги на Милена Кирова, Кристин Димитрова, Здравка Евтимова, Елин Рахнев и Керана Ангелова от издателство Public Republic Publishing.

Отличените на първите три места автори ще получат грамоти и ще бъдат издадени в електронна книга – юбилейно издание на Public Republic.

Регламент:

Условия за участие: В конкурса може да участва ВСЕКИ само с ЕДИН ПЪТЕПИС. Задължително условие е текстът да НЕ Е ПУБЛИКУВАН досега в печатно или интернет издание.

Срок: До 15 септември 2013 г. включително (текстове се приемат до 24:00 часа на 15 срещу 16 септември).

Обявяване на наградeнитe: 25 септември 2013 г.

Изисквания към участниците:

1. Изпращане  на един E-mail до редакцията (konkurs@public-republic.com) с два прикачени файла. В полето “Относно”/ Subject да бъде записано „За конкурса” и Вашето име и фамилия.

2. В  първия прикачен файл се съдържа пътеписът (като doc), с който участвате  в конкурса.

- в категория “Проза” участват само пътеписи с обем до 1200 думи.

3. Върху самите текстове да няма никакви лични отличителни знаци (име, потребителско име, автограф, лого и т.н.).

4. Във втори прикачен файл (като doc) да  бъде изпратена попълнена съответната  форма за участие, която може да изтеглите .

5. Конкурсът за пътепис на тема „Где е земният рай?” на мултимедийното списание Public Republic е конкурс за авторски творби. Можете да участвате в него само с текстове, на които Вие самите сте автор. Изпращането на чужди произведения за конкурса е недопустимо и е свързано с юридическа отговорност. С изпращането на кандидатурата си, участникът дава изричното си съгласие с това условие, както и с условието текстовете му да могат да бъдат публикувани в online и печатни издания на Public Republic.

6. Всеки от участниците в конкурса ще получи в рамките на 48 часа на електронната си поща мейл, че текстовете и необходимите данни са пристигнали успешно на редакционния адрес. В случай, че сте пропуснали да изпратите нещо, също така ще получите мейл с молба да допълните вече изпратеното.

“150 години след раждането на Алеко Константинов, си припомняме неговата страст да пътува, желанието му да опознава нови места и народи, да ги сравнява с българската действителност от края на ХІХ в. Писателят обича природата и описва възторжено нейната красота, но в същото време с внимателен, понякога и безпощаден поглед преценява социалната обстановка и нравствеността на хората, заобиколени от нея, най-вече в големите градове. Този конкурс на Public Republic се опитва да припомни и доколкото е възможно, да възроди духа на Алековото наблюдение, способността да обичаш природата и хората, но в същото време да бъдеш наблюдателен към проблемите и конфликтите в техния начин на живот. Обект на описание могат да бъдат различни места в България и целия свят. Важното е да притежавате чувство за хумор, критична наблюдателност и себенаблюдателност. Пътеписите не трябва да надхвърлят обем от 1200 думи.” , обяснява проф. дфн Милена Кирова.