Лия, която преди около 10 години се оттегли от музикалната си кариера, разказва за причините, довели до това. Фолк звездата признава пред камерата на Фен ТВ, че е предпочела да се посвети изцяло на личния си живот.

"Оттеглих с от музикалната сцена заради хубави неща в моя личен живот. Срещнах един прекрасен мъж, с когото решихме да създадем семейство и да отгледаме едно прекрасно дете. Имам едно момиченце на 10 години. Това беше мое решение. Аз съм човек, който се отдава. Реших, че е време да се отдам на личната страна от живота ми, леко и постепенно музиката остана на заден план. Появи се дъщеря ми, за която се грижа до ден днешен" - обяснява легендарната певица, цитира Signal.bg.

Признава, че сега има желание да възобнови кариерата си, а първите нови песни вече излязоха в интернет пространството.

"Дъщеря ми вече е голяма и много самостоятелна и аз имам нужда да отдам тази любов и тази музика, която е насъбрана в мен години наред, да я върна обратно на хората, които ме очакват. Аз съм сигурна, че има хора, които ме очакват. Решила съм да започна да записвам нови неща" - разкрива намеренията си Лия и допълва още:

"Решението ми е да работя само с авторска музика. Ако имам сили и добри автори около мен, бих създала страхотна музика".

Изпълнителката не подмина и темата за това с какво е ощетена днешната публика.

"Лишихме българската публика от много неща. Претоварихме я с много кавъри, претоварихме я с много еднакво изглеждащи лица и еднакво звучащи мелодии. Всеки един човек иска да получи нещо различно, да се докосне до нещо различно" - категорична е тя.