Оказа се, че причината фолк певицата Лияна да тренира толкова интензивно, е вроден сърдечен дефект. Този здравословен проблем лекарите й открили, когато изпълнителката била на 18 години.

„Изведнъж спрях да тренирам и започнах да вдигам кръвно, появи се и аритмия. Изследванията показаха, че имам пролапс на митрална клапа – вроден сърдечен дефект”, сподели певицата пред водещата на ''На кафе'' Гала, пише bliasak.bg.

„Единственото предписание на лекуващата лекарка беше да продължа да спортувам както преди, защото тялото е свикнало да функционира така“, обясни още братовчедката на Коцето.

Брюнетката сподели още, че след като двете с баба й си направили заедно изследвания, се оказало, че 88-годишната жена е с по-нисък холестерол и с по-ниска кръвна захар от внучката си. Заради специфичното си здравословно състояние, на Лияна й се наложило да промени изцяло хранителния си режим, както и да се върне към спортуването.

"Тичам в парка до Руското посолство и често ми се случва разни мъже да ми казват, че ме познават от „гората“, добави през смях Лияна.