Нашумялата около връзката си с Благой Георгиев фолк певица Лияна може да се завърне на лекоатлетическата писта. През 2011 г. тя дори ще бъде картотекирана като състезателка на клуб "Юниверсал", съобщи BGathletic.com.

Както е ясно, Лияна е завършила спортното училище на "Левски-Спартак" в столицата със специалност лека атлетика и по-точно - средни бягания. Тя дори е двукратна шампионка за девойки на 800 м.

Интересното е, че в "Юниверсал" вече тренира и дъщеря й Дениз. Компании в заниманията на закритата писта на НСА й правят децата на стрелкинята Мария Гроздева - Валери (11 г.) и Маги (8). За сина на двукратната олимпийска шампионка и нейния треньор Валери Григоров атлетиката е поредният спорт, който пробва. Той започна първо със спортна гимнастика, мина дори през борбата, а пробва и от спорта на мама и тате. "Имам три тренировки по атлетика, колкото съм направил и в стрелбата", призна пред BGathletic.com малкият Валери.

Според близки до фолкаджийката пък не било изключено Лияна отново да се пусне в състезания. Всекидневно изпълнителката пробягвала по 4-5 км, като стадионът на НСА се бил превърнал в неин втори дом, твърдят те.

"Държа и детето ми да се занимава със спорт, защото той ме е спасил от много неща. Не съм чувала в спортно училище да има наркомани", споделя певицата, с което обяснява поредното си начинание.