Лора Крумова е родена на 19 август 1979 г. Завършва журналистика с профил външна политика в Софийския университет.

Професионалната си кариера започва като репортер в "Канал 3". През 2000 г. започва работа в Нова тв. Специализира в Аризонския държавен университет през 2003 г. След това Георги Коритаров я кани в екипа си - първо в "Коритаров лайф", а после - в "Здравей, България".

През лятото на 2010 г. напуска ефира на Нова тв, а през декември 2010 г. започва да прави седмичното предаване по Би Ти Ви "Тази неделя". Четвъртото издание на "Тази неделя" ще е на 9 януари от 9 ч.

- Започнахте новото си предаване "Тази неделя" с много силни интервюта и рубрики. Доволна ли сте от работата досега и ще издържите ли, г-жо Крумова?


- Почивах си дълго време и сега имам много енергия, която да вложа в това предаване. Така че откъм издържане няма да имам проблем. Все пак това не е онази всекидневна машина на сутрешното предаване, където колкото и информация да хвърляш, няма запълване. Дали съм доволна, думата е друга, чувствам се удовлетворена, че имам свое пространство. Седмичният формат ти дава време да изпипваш детайлите.

Имам силен екип - продуцентът на сутрешния блок Ани Тодорова, редактор е Руми Симеонова - работила е в "Нощен Труд", репортерите тепърва ще се налагат със своите рубрики в предаването. Това, което ми допада, е, че участвам в целия процес - от подготовката през снимането до воденето.

- Какво искате да показвате на зрителите?

- Търсим лица, търсим истории, защото се оказва, че се показват едни и същи хора, налагат се като образи, натрапват се, и то не без наше участие, имам предвид на журналистите. Но това да се показват непоказвани лица не е непременно претенция на предаването, по-скоро е стремеж. Идеята на "Тази неделя" е да разказва интересни истории в различни сфери и това да се случва без стреса на ежедневните формати, без преднамерена агресивност - като историята на учителката от Славяново, която обра банка, или на първия мъж на Людмила Живкова, на руския бизнесмен Денис Ершов или на банкера Петя Славова.

- Какви трудности срещнахте досега в предаването?


- Обикновено хората, които не се показват, имат причина това да е така. Трудно е да бъдат извадени от анонимността.

- Как навихте гостите си да се снимат за предаването, след като години са отказвали? Те наясно ли бяха, че не ги каните в Нова тв?


- Разбира се, знаеха, че става въпрос за Би Ти Ви. Но как се съгласяват... това вече е нещо, което е трудно да се обясни. Понякога се получава, понякога не. Трудно е, това е най-трудната част.

- Успяхте ли да създадете гаф или забавна ситуация за едва трите предавания, които минаха?


- Още в първото предаване казах фламинго вместо фламенко. Дори не съм забелязала, явно съм имала някакво вътрешно напрежение от старта. Има и неща, които бих направила по-добре, бих слушала по-внимателно, но с всяко следващо предаване чистя това, което не ми е харесало от предишното.

- С кого се съветвате как да изглежда новото ви предаване, а и вие в него?

- С екипа си, с мои колеги, на които имам доверие, с близки приятели, с родителите ми и с хора, които са напълно извън нашите среди. Сондирам непрекъснато какво е интересно и какво не и получавам честни отговори. Като например, че в третото предаване вече съм била аз. Но има и нещо друго - в този формат удовлетворявам и собственото си любопитство към определени теми и гости. И се опитвам да изправя грешките на годините на непрекъснато препускане. Сега искам да отделя внимание на хора, за които не съм имала време преди

- Къде ви гледат хората повече - докато бяхте в Нова тв, или сега в Би Ти Ви?

- Рейтингите показват, че в Би Ти Ви.

- Как се чувствате в друга телевизия? Как се работи в Би Ти Ви? Как ви приемат новите колеги?

- Това беше моята голяма изненада. За да го опиша образно, докато в "Нова" трябваше да обяснявам коя съм и за какво се боря, тук ме поканиха в много труден за мен момент, когато бях без работа и ми казаха - за нас ти си важна, искаме да ти дадем възможност да направиш собствено предаване. Хората, които до вчера съм считала за своя конкуренция, бяха тези, които реално ми показаха, че оценяват труда ми.

Това е горчива равносметка. За да го опиша образно: дойдох с усещането, че влизам в окопите на врага,а се оказа, че тук ми е било мястото. Рано сутринта преди старта на първото предаване бях получила поне 20 есемеса - почти всички от колеги от Би Ти Ви, които ми пожелаваха успех.

- Защо приехте да отидете в Би Ти Ви? Имахте ли и други опции за работа след Нова тв?

- Да, имаше едно предложение към онзи момент, важно за мен, но вече не е коректно да го споделям, още повече след като съм направила друг избор. Имаше и едно предложение тотално извън сферата на журналистиката.

- За кой път сменяте медия?

- Не са много - започнах в студентското радио "Алма Матер", после бях в "Канал 3", след това 10 години в "Нова" и сега Би Ти Ви - значи за четвърти път.

- Как реагираха родителите ви, близките?

- Бяха зад мен в избора ми. Казаха ми, че ще поемат финансово удара, ако се наложи. Но не се наложи.

- Повече пари ли ви плащат в Би Ти Ви?

- Това няма как да го коментирам публично, засяга единствено мен.

- Липсват ли ви политиката и актуалните лица на всекидневието? Защо?

- Форматът на "Тази неделя" няма ограничения. Даже сега на 9-и в първото предаване за тази година участва един политик, но в съвсем различна за него среда - със съпругата и децата си. Много е интересно, защото всеки от тях не спестява това, което мисли.

- Как ви изглежда отстрани политиката?

- Като бизнеса в България - първо поколение, тоест без традиции и с всичките грешки на растежа. Като филм на National Geographic.

- Ако водехте сутрешен блок, кои въпроси и към кого щяхте да зададете?


- Не съм мислила по този въпрос може би защото не ми липсва.

- Чувате ли се с колегите от Нова тв? Страдате ли още за тази медия?

- Разбира се, че се чуваме и се виждаме. Имам и едно много силно приятелство там - с Галя Щърбева. Дали страдам за "Нова" - не.

Мисля, че понеже не задържах в себе си емоциите, когато напусках, сега нямам натрупани негативи. Много е важно, когато си тръгваш, да не е през задния вход и да имаш момента - очи в очи. Така не натрупваш в себе си.

- Не обичате да говорите за личния си живот, но и не го браните изключително яростно. Коя е златната среда? Кога и доколко човек трябва да говори за личния си живот? И вие сега навлизате в подобна тематика с интервютата в "Тази неделя".

- Напротив, пазя личния си живот, както съм го правила винаги. Причината при мен е много проста - не искам да преча на личния си живот с говорене. Хората, с които правя интервюта, нямат такъв проблем.

- В тази връзка какво се случва със Сотир, той ли е любовта на живота ви?

- Ето това би било голямо говорене, не искам да го правя.

- Къде бяхте на новогодишните празници?

- Бяхме вкъщи с приятели и моя батко, който си е в България за празниците. Той живее в чужбина от повече от 10 години.

Източник: в. "24 часа"