Вчера в 18:30 часа в зала 4 на НДК беше представена книгата „Истината боли” (ИК „Сиела”) на Сашо Диков. Премиерата представляваше своеобразно интервю, но този път Сашо Диков беше в ролята на интервюирания, отговаряйки на въпросите на журналистката Лора Крумова.

В понеделник вечер на по чаша вино в зала 4 на НДК беше представена книгата „Истината боли. Безмилостно за медиите, политиката, спорта и жените” на видния журналист, спортист и телевизионен водещ Сашо Диков. Премиерата протече по нестандартен начин – под формата на интервю, в което Сашо Диков отговаряше на въпросите на колегата си – водещата на предаването „Комбина” Лора Крумова. Диков разказа за професионалния си път, за проблемите си с властта преди 10 ноември и коментира журналистиката през първите години на демокрацията. Освен Лора Крумова и Сашо Диков, книгата представиха и писателят и главен редактор на издателство „Сиела” Захари Карабашлиев и журналистката Ирина Вагалинска, която е и редактор на изданието. Премиерата откри Веселин Тодоров – изпълнителният директор на „Сиела Норма” АД, а за финал близки и приятели на Диков се изказаха ласкаво за него и потвърдиха откровеността, с която авторът разказва за житейския и професионалния си път.

Припомняме, че „Истината боли” излезе в началото на месец март. В болезнено прямата си книга Диков споделя не само позициите си за обществено значими събития и личности, но не спестява и някои шокиращи разкрития, до които го е отвела кариерата му на телевизионен водещ. Авторът също коментира открито конфликтите си с популярни лица от българския медиен и политически елит. В „Истината боли” Диков публикува и редица интервюта с известни личности като Христо Стоичков, Стефан Данаилов, Сотир Цацаров и др., както и ексклузивни разговори със Слави Трифонов (от 14 февруари 2016 г.), и с Цветан Василев (от 21 февруари 2016 г.).

Снимки: Орлин Огнянов