Нова фолк вражда се зароди на музикални награди миналата вечер. Главно действащ герой бе новоизлюпената певица Лорена. Изпълнителката, която видимо имитира в поведението си Галена, разпали духовете на конкурентките си с реч, която целеше да засегне определени лица.

Тъй като музикалната церемония на Фолк Плюс продължи повече от три часа и с огромно закъснение, някои от представителките на лекия жанр като Бони, Теди Александрова и Роксана напуснаха събитието в мига, в който получиха отличията си. Това адски възмути по-младата им колежка Лорена и тя обяви това на всеослушание. "Рядкост е да видиш толкова колеги на едно място, а това събитие ги събра. Но когато някои от тях са тук само заради това да си вземат статуетката е грозно. Тук сме се събрали не просто да си вземем наградите и да си тръгнем, трябва да има уважение и към самото събитие и е въпрос на възпитание да останеш до края му", отсече фурията. 

Преди да напусне столичния клуб "Илюжън", където се състоя събитието миналата вечер, Бони дръпна реч като на политик в предизборна кампания. Повече от 10 минути ромската перла изтъкваше хитове, успехи в кариерата си и как публиката не може да бъде купена с последователи и лайкове в социалните мрежи, което меко казано отегчи голяма част от присъстващите. "Явно я тресе манията за величие, а всъщност никога не е била в А-групата на попфолка", коментираха почитатели на актуалния жанр. По сценарий Бони получи отличието си за "Кавър на годината" от нейната дъщеря Михаела, която с увереност заяви, че е тръгнала по стъпките на майка си и пожела да има кариера като нейната.

На музикалното събитие присъстваха фолк звездите Емануела, Галин и Емилия. От по-младите им колеги се разписа бившата рапърка и настояща фолкаджийка Диона. От сцената тя изтъкна, че е била най-добрата в българския хип-хоп, но ние ще й припомним, че доста по-големи следи са оставили с парчетата си други нежни създания с рап речетативите си. Лейди Би безспорно е една от тях, но Диона първо трябва да се ориентира каква е, а след това да прави абсурдни заключения. Още повече, когато хората те свързват най-вече с кавгите с Кулагин във "ВИП Брадър".