Миналата година бе доста тежка за

Легендата на германския футбол се разведе с четвъртата си съпруга Лиляна, след това бе уволнен от поста селекционер на националния отбор на България, а се оказа, че в края на годината е обявен за издирване.

Молбата е била депозирана от съдия изпълнител в съда във Вупертал на 30 декември. До тази стъпка с общественото издирване се е стигнало, тъй като Матеус няма постоянен адрес в Германия. Последното му официално заявено местожителство е в израелския град Нетаня, където бе треньор на местния Макаби от април 2008-а до юни 2009 г.

Германските власти на няколко пъти са опитвали да открият Лотар Матеус по време на мачове. Той е бил причакван на стадион “Алианц Арена” по време на мача между Байерн и Борусия (Дортмунд) (0:1), но не се е появил. Детективи и агенти са били разположени на паркинга и по коридорите на съоръжението в Мюнхен. Същото се е случило и по време на мача на баварците с Виляреал от Шампионската лига.

В германските медии няма информации за проблемите, заради които Лотар Матеус е издирван от съдия изпълнител. Дори големият таблоид “Билд” призна, че не е успял да пробие тайната на следствието. Ясно е само, че Матеус трябва да се яви в съда на 3 май, пише БЛИЦ.

“Лотар живее в Будапеща. Там е адресната му регистрация. Глупаво е да се твърди, че той не може да бъде намерен”, обяви мениджърът на бившия селекционер на националния ни отбор Вим Фогел. Самият Матеус обяви пред “Билд”, че не знае нищо по въпроса за своето издирване.