Макар да държи на пълната чистота вкъщи актрисата Луиза Григорова не е сред обичайните домакини, раздаващи се на макс и в кухнята.

От няколко години тя живее с приятеля си – режисьора и продуцент Мартин Макариев, с когото предпочитат да хапнат навън или да си поръчат у дома, вместо да запретват ръкави зад печката.

„У нас тя не се включва. Веднъж се опитахме да си сготвим нещо, но се оказа пълен провал. Оттогава печката не се ползва. Макар че поне едно нещо Луиза прави страхотно – мусаката”, разказа Макариев пред bTV. С Григорова се запознават за първи път през 2008 г., по време на снимките на клип към песента на Миро „Август е септември”.

„Страхотно впечатление обаче ми направи четири години по-късно, когато работихме по „Дървото на живота”. Тогава видях колко много е талантлива и смела”, уточни още режисьорът. Вкъщи двамата си повишават тон рядко, а когато това се случва, винаги проблемната тема е киното.

„Той е истинска енциклопедия и обикновено аз греша в споровете ни. При последния, за който се бяхме хванали и на бас, аз победих и сега очаквам билборд пред НДК, на който да пише „Лу, ти беше права”, разказа актрисата. Влюбените са категорични, че връзката им е „докато смъртта ги раздели”.

„Тя ще е много нервна майка. Ядосва се само като види троха на пода, докато с децата това, умножено по много, ще е ежедневие”, обясни Макариев. По думите на Григорова фактът, че той вече има едно дете, го прави много по-подготвен за появата на общ наследник.

„Това е първият мъж до мен, към когото имам респект. Именно около него и аз помъдрях – станах много по-уравновесена и търпелива”, смята актрисата.