Луиза Григорова и Тео Елмазов ще бъдат водещи на галавечерта по връчването на наградите „Икар” в Народния театър на 27 март.

Церемонията ще мине под знака на предстоящите избори и отново е дело на Стоян Радев. Основното мото на скечовете е: „Печеля или не – това се пита.”

Между връчването на престижните статуетки ще видим изпълнения на цирк „Балкански” и на триото Sentimental Swingers. Церемонията ще се излъчва по БНТ.

За пета поредна година финансова подкрепа на тържеството дава  GLOBUL. От името на мобилния оператор честта да връчи статуетката на победителя в категория „Сценография” ще има г-н Ясен Гуев, директор „Корпоративна политика” в компанията.

Номинирани за наградата в тази категория са Елена Шопова и Никола Налбантов за визуалната среда на „ПроТекст 5: Навреме” (проект на организация за съвременно алтернативно изкуство „36 маймуни”); Мариета Голомехова за „Вграждане” (Куклен театър – Пловдив), както и Никола Тороманов, Даниела Ляхова и Венелин Шурелов за сценографията на „Хамлет” (Народен театър „Иван Вазов”).