Звездата от сериала “Стъклен дом” Луиза Григорова показа умения на акробат в постановката на Стайко Мурджев “Евридика в подземния свят”.

Представлението по пиесата на Сара Рул се играе в Пловдив, но преди ден гостува на сцената на театър “София”.

Актрисата беше в ролята на любимата жена на Орфей и гимнастическите й изпълнения символизираха слизането й в царството на Хадес.

Пътуването й към подземния свят започна отвисоко – Луиза беше качена на трапец и на метри от сцената се въртеше във всички посоки. Зрителите следяха движенията й със затаен дъх, а на финала на представлението коментираха, че Григорова спокойно може да участва и в тв шоуто “И аз го мога”.



За да направи въздушната акробатика, тя и партньорът й Петко Венелинов (в ролята на Орфей) тренирали сценична пластика и циркови номера при Бенита Примо.

В спектакъла бяха използвани и други циркови ефекти като въртене на светещо колело. Впечатляващата визия стана запазена марка на режисьора Стайко Мурджев, който в този спектакъл дава страхотен шанс на своята състудентка Луиза Григорова. Тя се раздаваше на макс като за номинация за театрална награда в една от най-сложните и драматични роли в световната драматургия – на Евридика. Достойно й партнираше звездата на пловдивския театър Стефан Попов в ролята на баща й.