"Аз съм българският президент! Който както иска да го приема - с ирония, насмешка или като нещо сериозно, но това е факт. Успях със своята човечност да спечеля хората, без да ги купувам!"

Това обяви сензационно фолкпевицата Луна пред "България Днес" в изборния ден.

Изпълнителката, която точно преди една година под покрива на риалити формата "ВИП брадър" стартира проекта "Луна - президент", днес твърди, че именно тя е държавният глава на страната ни. В това я убеждават десетките нейни почитатели и идейни последователи, които безрезервно я подкрепят.

"Българският народ ме спираше по улиците и ме провокираше, молеше ме, всеки ме караше да се кандидатирам. Не е случайно, че тази титла, която на шега я стартирах миналата година във "ВИП брадър", ми донесе тази слава. Всички се обръщат към мен с прозвището "Луна - президент" - разказва блондинката, която след шоуто натрупа завидна популярност и успя да възвърне позициите си на музикалната сцена.

"Сериозно се замислям дали да не изпълня исканията на народа и да не вляза в политиката, тъй като съм в чудесни отношения и с медиите, и с българските граждани, защото е време някой истински човек да се погрижи за тях" - допълва още Луна.
Въпреки че реално не се кандидатира за тези избори, фолкпевицата признава, че с отношението си към хората, ги е накарала да вярват в идеята, че именно тя е новият ни президент. Луна никога не е отричала, че фурорът в шоуто е бил само една игра, която се оказва безкрайно печеливша за нея.

"Няма по-голяма награда за мен от обичта на хората. Те ме спират и ми казват: "Луна, ти си нашият президент!" За мен по-голяма от тази награда няма и няма значение дали съм в политическия живот на страната или не. Градя кариерата си цели 25 години и акумулирам обичта на обикновените българи" - щастлива е фолкаджийката.

Певицата споделя още, че не е имала никакво намерение да се кандидатира на президентските избори, макар и успешно да промотира фарса "Луна - президент". Целта на изпълнителката винаги е била да създава настроение на хората, но и е помагала на всеки с каквото може.

"Аз нямам деца и не съм отгледала свои, но съм помогнала на много чужди и винаги бих помагала на околните. Вярвам, че всеки трябва да мисли по този начин и че заради това хората ми имат доверие. Аз съм обикновено момиче, дошло от провинцията в големия град и успяло от нищото, тръгнало от нулата и стигнало далеч" - разкрива още Луна, категорична, че ще продължава с провокациите и занапред.

В момента певицата си е дала почивка и няма да работи по нови проекти, докато не се навърши една година от смъртта на майка й. Родителката на изпълнителката почина внезапно през януари. В нейна памет Луна записа видеото към хитовото парче "Луна - президент" и песента "Приказка за моята майка".

"Майка ми беше много впечатлена от идеята да бъда държавен глава. Затова и посветих песента на нея. Тя ме слушаше, докато я пея и ми каза: "Луна, мамо, ти наистина един ден можеш да станеш президент!" - спомня си с гордост и болка изпълнителката.