Снощи се проведоха вторите номинации в Къщата. При тръгването си от VIP Brother, Ники Кънчев даде възможност на Пламен Богданов да избере един от Съквартирантите, който да защити от номинации. Той реши това да е Джино и по този начин милионерският син няма право да бъде посочен за изгонване.

Най-много негативни гласове събра Луна. Де факто само един от Съквартирантите (Гъмов) не я номинира, което се превърна в своеобразен рекорд за всички сезони на Big Brother.

Другите трима, които ще се борят за оставане в Къщата, са Джорджано, Люси и Кичка Бодурова. Вотът е положителен и зрителите трябва да гласуват за този, който искат да продължи в шоуто.

Междувременно Джино започна да се притеснява как ли изглежда навън това, че той не върна леглото на Луна. Милионерският син помоли Ернестина, в ролята на посредник, да предаде на ексцентричната певица, че може да се върне в покоите си. Луна, обаче категорично отказа да се премести.



Ернестина се опита да обясни на останалите странното поведение на Луна, като по този начин искаше да направи първата крачка към нейното приобщаване в общата група. Кичка отказа да чуе доводите на актрисата. Тя ясно показа и неодобрението си към позицията, която е взела Ернестина.

Междувременно на традиционната вечеря за първи път присъства и Луна. Гъмов използва случая, за да уведоми певицата, че тази вечер на нея се пада честта да мие чиниите. Вместо да отговори, Луна зададе към всички наглед невинен въпрос: „Какво според вас е ВИП?".

Съквартирантите се опитаха да изтълкуват въпроса й, което доведе до поредния емоционален изблик. Този път не издържаха нервите на Преслава и Здравко, както и на задължителната за скандалите с Луна - Кичка.



Попфолк певицата напусна бойното поле и остави лагерът разгневен от поредната вечер, изпълнена с напрежение.

След елиминациите в понеделник стана ясно, че именно Луна е получила най-голямо зрителско одобрение. Новината шокира Съквартирантите и ги накара да преосмислят тактиката си. След като не можаха да я победят с пренебрежение, те решиха да опитат да я приобщят. Първата крачка направи нейният най-голям опонент в Къщата - Кичка.

По-късно звездите подложиха Луна на импровизиран другарски съд. Те гласно осъдиха поведението й и поставиха ултиматум - не се ли промени, те ще започнат да я игнорират. А не се ли присъедини към мини обществото в Къщата, тя няма да има право да се възползва от общите благини.

След драматичната нощ, в знак на примирие Луна приготви баница за всички.