Четири месеца след смъртта на майка си Стоянка фолк певицата Луна още не може да се отърси от шока, че е загубила жената, дарила я с живот. Всеки уикенд известната блондинка е на шуменските гробища, където стои с часове и води разговори на глас пред могилата на майка си.

Като сцена от филм е появяването на Луна на шуменските гробища, разказват местните. Екстравагантната фолк певица винаги е возена от шофьора си, който паркира лъскавия черен мерцедес в близост до гроба на леля Стоянка, пише ''Всеки ден''.

Съквартирантката от „ВИП Брадър" слиза от колата с парадна стъпка, облечена в дълъг черен шлифер, с огромни черни очила на лицето, криещи подпухналите й от плач очи. Понякога дългата й руса опашка е спусната свободно, друг път е закрита с черен воал. Луна винаги сяда на гроба на майка си, пали свещи, оставя дребни сладки и отваря бутилка вино.

„До 40-ия ден идвах на гробищата всеки ден. Оставах тук дори до малките часове, не ме е страх, защото знам, че тя е край мен и ме пази. Споделям й всичко, което ме вълнува, и тя ми отговаря, дава ми съвети, напътствия. Веднъж дори видях лицето й в небето - усмихна ми се!", разказва Луна за свръхестествените си срещи с покойната си майка.

Певицата споделя, че присъствието й на гробищата не й тежи, истинският кошмар е, когато затвори очи. „Помъча ли се да спя, започвам да я сънувам и всичко е толкова живо и страшно. Осъзнавам, че съм я изгубила, но я виждам от плът и кръв", разплаква се Луна при разказа за виденията си насън.

Стоянка почина внезапно на 70-годишна възраст на 7 януари, малко след края на „ВИП Брадър", където Луна бе публично омаскарена и използвана като чучело за подигравки. След края на предаването майката на певицата започнала да вдига високо кръвно, което впоследствие й докарало инфаркт, и сърцето й не издържало.

„Останах си сам-само сираче на този свят, след като преди година и половина си отиде и татко от този свят. В моменти на емоция написах прочувствена балада, на която в скоро време ще заснема видео клип", споделя ексцентричната кандидатка за президент. Тя твърди, че майка й била горда с нея и в последните си земни дни била щастлива с именитата си щерка.