Дъщерята на поп кралицата Мадона Лурдес Леон е само на 15 години, но вече се ползва с имиджа на модна икона.

Двете с майка й имат модна линия, Material Girl, която се радва на голям успех. Ето какво разказва Лурдес в интервю за тв канала Access Holliwood Live и пред сайта B-Insider.

- Вече си всепризната модна икона, имало ли е момент, в който да се усъмниш във вкуса си?

- Дълго време и аз живеех с усещането, че съм такава, но когато попаднах на няколко мои аутфита, когато съм била на 11 години, си казах, „Ауч, това наистина е грозно”. По това време си мислех, че съм най-готино облеченото хлапе едва ли не в целия свят, а се оказа, че изобщо не е било така...

- Да, но в момента успяваш да бъдеш много смела и да се радваш на всеобщо възхищение от експериментите си. Може ли да дадеш няколко бързи съвета?

- Смятам, че ако във външния ти вид не се случва нещо вълнуващо – като откачени принтове или ефектни аксесоари, едно яркочервено червило би оправило нещата. Но трябва да се внимава с него – много е досадно, когато започне да полепва по зъбите... Също така е много дръзко да съчетаеш блуза с гол пъп и по-скъпи бижута. Аз лично не си купувам къси топове – направо режа сама по-дългите, които имам в гардероба.

- Вярно ли е, че майка ти носи неща и от твоя гардероб?

- Да, въпреки че не е много честно. Не ми разрешава да обличам нещо от нейния, без да я питам. Направо става истерична, ако го направя. Което е малко дразнещо, защото... Да, от време на време тя бърка в моя гардероб и си взема неща, без да ме пита. Най-често налита на обувките и аксесоарите ми.

- Коя е последната ти мания?

- Лакът с брокати от новата ни колекция за Material Girl. Много по-готин е от обикновените лакове, като го сложа, се чувствам така, сякаш ноктите ми си правят парти.

- Като стана дума за новата ви колекция, разкажи ни малко повече за нея.

- Има много принтове, най-вече етно, навахо и графични, но не липсват цветя и плодове също. Приветстваме напластяването и цветния блок, ключов аутфит са шортите или цветният деним, съчетани с широк топ.

- Ти си креативен директор на бранда Material Girl, откъде черпиш вдъхновение?

- О, навсякъде – от хората, които виждам на улицата, страните, в които пътувам, блоговете, които следя, музиката, която слушам...

- Какво си мислиш, когато видиш момиче, облечено с „твоя” дреха?

- Много ми е любопитно как я е съчетала и я е превърнала в част от нейния собствен стил. А най-хубаво ми става, когато видя някой в училище с нещо от Material Girl.

Източник: в. "Монитор"