Арогантното поведение на Тодор Желязков в "Игри на волята" е негова запазена марка, пише Блиц. Той до последно се смяташе за най-добрият, най-силният и най-заслужил победата във формата, но падна не от една, а от две жени. Йоанна и Екатерина му разказаха играта и се сбъдна най-големият му кошмар - да падне от жена.

Оказа се, че извън формата Тодор има доста криминално минало. Той е част от известна мутренска групировка, а в интернет плъзна клип, в който ясно се вижда и чува как отправя заплахи към полицаи. Тодор, който е от Бургас, в шоуто се представяше само като шампион по бразилско джиу джитсу и треньор. Умишлено е пропуснал да спомене, че е участник в редица крими хроники. Прякорът му е Табуретката и преди няколко години бе обявен за местно издирване заради побой над охраната в бургаска дискотека.
Съден е за нападение и грабеж в ж.к. „Меден рудник”, като по време на ареста тогава оказа съпротива и нападна единия от униформените.

След убийството на Калоян Стоянчов-Голяма Рижа през 2009 именно Тодор Желязков бе сред мутрите, които крещяха и обиждаха публично полицаите, попречили им да линчуват Петко Лисичков. Той твърди, че жената до него и трите им деца са го променили, но негови съграждани се изсмяха на това негово твърдение.