Спортната журналистка Люба Пашова каза "да" на любимия си Петър в далечен Китай.

Церемонията се състоя в българското посолство в Пекин, където шефът на мисията ни Георги Пейчинов обяви официално новото семейство. Решението да се врекат във вечна любов в Китай съпрузите взимат спонтанно. Датата на щастливото събитие, 22 октомври 2010-а, съвпада с 50 години от откриването на дипломатическата ни мисия в столицата и 61 лета от установяването на двустранните отношения. Неслучайно след първите наздравици Люба и Петър се включиха в символичното засаждане на 61 божура в градината.

Първото място, което посетиха младоженците, беше Китайската стена. Там, в присъствието на кумовете си и близки приятели Катя и Любо, двамата отново си обещаха да остареят заедно в любов и никога да не се разделят. Следващата спирка на четиримата беше олимпийският стадион в Пекин. Желанието беше на Люба, която призна, че искала да хвърли именно там пъпа на малката им дъщеря Микаела с пожелание да стане голяма спортистка. Или пък ако избере друго поприще, винаги да има респектиращи мечти и далечни пориви.

Люба попада в китайската столица за първи път по време на Олимпийските игри през 2008-ма и се влюбва в нейния дух.
Всъщност тв дамата и Петър се познават от 20 години. Никой от тях обаче не помни първата им среща. Популярната журналистка била едва на 17, когато се запознава с мъжа на живота си. Тогава той е първокурсник. Но съдбата явно им е начертала друг път - двамата да се срещат в различни компании, но да се преоткрият години по-късно. В ерата на младежките флиртове пътищата на двамата се разделят.

Синеоката красавица завършва ВИТИЗ в единствения клас в академията за комици. Четири години има щастието да общува с най-големите в жанра. Звездният й миг е, когато в Сатирата правят колаж с откъси на постановки на Методи Андонов. Търси се актриса за един от тях. Тогава Георги Калоянчев нарежда: "Доведете ми Любчето от ВИТИЗ". Когато се дипломира, получава няколко предложения. Люба обаче се явява на конкурс в БНТ за репортери и водещи, печели място в "Добър ден, България". Тъкмо я назначават и предаването спира. И Сашо Йовков я кани в спортната редакция. В новото си амплоа Люба е във вихъра си. После временно сменя попрището си и става говорителка на Дирекция на Национална полиция, когато Бойко Борисов бе главен секретар на МВР.

Миналата година гадателката на италианския премиер Силвио Берлускони - Теодора, пророкува на Люба, че до края на 2009-а ще е бременна. Тв дамата естествено въобще не се трогва от чутото. Защото точно тогава дори няма гадже. Но общи приятели на Люба и Петър им устроили случайна среща. "Заминахме заедно за ваканция и оттогава не сме се разделяли", разказва тв журналистката. Щастливата двойка се захваща да подрежда семейното си гнездо.

"Хората се променят много през годините. В дълбоката си същност може би са едни и същи, но узряват за преоткриването. Химията обаче е еднаква - и тогава, и сега", признава чаровната дама. И допълва, че Петър е мъдрият, уравновесеният, земният, подреденият. А за себе си казва, че хвърчи в облаците и обича безпорядъка. Люба е зодия Рак, а Петър - Скорпион. Той обожава планината, лова, риболова. Тя пък разпуска, като ходи на театър.

Дамата е щастлива, тъй като се разбира идеално с близките на Петър. "Рано загубих майка ми и баща ми. Сега намерих новото ми семейство. Чувствам се безкрайно добре с тях. Петър има брат, чиято съпруга е безкрайно готина. На един и същи акъл сме", казва Люба. Петър държи на супермодерното като всеки Скорпион, а романтичната дама мечтае за ретро стил. Стигнали са до консенсус - в момента в жилището всичко е ретро. Люба не може да се нарече майстор кулинар и затова оставя на Петър това задължение - той и без това е истински вълшебник в кухнята.

В края на април двамата се сдобиха с наследник. Спортната журналистка от БНТ и любимият й се радват на дъщеричка. Микаела се появи с перфектни мерки - височина 50 см и тегло 3,470 кг. Пръв при младата майка в столичната болница "Свети Лазар" пристигна, разбира се, щастливият татко Петър, припомня ни в. "Стандарт".