Любен стана вторият участник в „Музикална академия", който напусна шоуто. Миналата седмица от риалитото по ТВ7 си тръгна Лора Караджова.

Любен се изправи за втори път на елиминации, този път срещу Коцето-Калки и Неделяна, пише ''Всеки ден''.

Правилата на елиминации са следните: всеки от номинираните трябваше да изпее една песен, с помощта на друг участник от Академията и една самостоятелна песен (кавър). Журито имаше право да спаси един от номинираните и това бе Нел, която спечели симпатиите на членовете му.

Накрая един срещу друг се изправиха Коцето-Калки и Любен, който получи по-малка зрителска подкрепа.

По време на изпълненията на музикантите Георги Христов от журито откри формулата на вярното пеене. „Тактиката е да ги номинираш всеки път! Номинираш ги и те започват да пеят чудесно", каза той.

Първата песен, която Любен изпълни, бе "Огън от любов" в дует с Мария. Второто му изпълнение бе "Cmon Talk". Най-много похвали номинираният получи от Люси, според която с тези си изпълнения Любен е пял най-добре до момента.

Коцето-Калки се представи с емблематичната песен "Бургаски вечери", за която му помагаха Петя Буюклиева и Етиен Леви. Калки изпълни и легендарната песен "My Way".

Любен Дилов-син, който коментираше изпълненията, каза, че Коцето е извънземен! "Той просто се запази като добър човек!", каза Дилов по адрес на Калки. Фънки пък иронизира Коцето с твърдението, че той най-после е запял.

Нел пък изпя "Чуй ме" заедно с Георги. Тя си спечели комплимент от страна на Здравко, който я похвали с думите: "Ти беше актриса на сцената. За първи път мислеше над текста, не само пя!"