В празничните Новогодишни дни зрителите на “Бащино огнище” ще получат благопожелания от популярни народни изпълнители - Николай Славеев, Пепи Христозова, Христо Косашки, Айшенур, Надя и Атанас Стоеви, Иван Дяков, Нелина, Славка Калчева и Поли Паскова.

Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний прави обзор на изминалата църковна години и анонсира предстоящи събития за Новата 2017 г. в Българската православна църква като едно от важните е посещението на руския патриарх Кирил в България по покана на Негово Светейшество Българският патриарх Неофит по време на Великденските празници.

Поли Паскова “посреща” зрителите в дома си, около празничната Новогодишна трапеза.



“Ако трябва да направя един обстоен анализ на изтеклата 2016-та година, за мен тя беше успешна и в личен, и в професионален план – споделя певицата - Успях да издам два самостоятелни албума, единият в България, а другият в Република Сърбия. Четиринадесетият си пореден албум нарекох “Молитва за България”, по молитвата, която през 2015-та година напълни зала “Арена Армеец” на 21 март, където близо 10-хиляди българи се стекоха от цялата страна.”

“В този албум съм включила молитвата и още 17 песни, като от тях една ми стана любима. Нарича се “Недей забравя” и ми е подарък от Росица Узунова, която ми направи и други сполучливи песни. “Недей забравя” е като мантра, защото в нея има много силни думи като вяра, надежда, любов, светлина, слънце, радост, щастие. Най-интересното е, че хората, които я чуят, започват да плачат и тази песен чисти нещо в тях. Същевременно с това я запяват, сякаш са я слушали много пъти. Радвам се, че в албума си имам такава силна, хитова песен! Видеоклипът реализирахме съвсем скоро на едно от уникалните енергийни места – Побитите камъни край Варна.”