Ромската певица Роксана, която е любимка на Слави Трифонов още от участието си в музикалния формат „Стани поп фолк звезда“, се завърна в последното шоу, което Дългия продуцира - „Гласът на България“.

Тя се появи на кастинга на риалитито, което стартира по bTV преди дни, с изпълнение на Софи Маринова. Още след като изпя първите тонове на парчето, фолк звездата Ивана и поп певицата Мариана Попова веднага се обърнаха и я поискаха в отборите си.

Разбира се, Антоанета Велинкова, както е истинското име на талантливата ромка избра Ивана, а от Миро отнесе критика, че прекалено много имитира Софи Маринова.

Подобен проблем тя имаше и по време на участието си в „Стани поп фолк звезда“ преди по-малко от две години.

*Роксана

Докато колегите на Слави й правеха забележки за това, че гласът й прилича на този на Софи, Дългия я оправдаваше и заставаше на нейна страна с обяснението, че този начин на пеене е типичен за ромските певици.

Роксана успя да стигне до финала на „Стани поп фолк звезда“, но въпреки това голямата награда спечели Люси, която пък помним от участието й в първото музикално риалити, което се проведе у нас преди години – Star Academy.

Междувременно в „Гласът на България“ в момента се явяват други познайници, които сме виждали да се пробват в различни музикални шоута.

Една от тях е Мелинда, която пя в дует с ДесиСлава в „Пей с мен“, също продуцирано от Слави Трифонов.

*Мелинда

Фолклорният певец Петко Захариев, който е участвал в конкурса „Пирин фолк“ пък се пробва с рок парче, но за негово съжаление не успя да предизвика интереса на нито един от треньорите.

*Петко Захариев