Над 500 предложения за любима песен, която най-много си отива с PIXELS розе, събраха от избата в Съединение New Bloom Winery. На тяхната Фейсбук страница потребителите можеха да посочват коя е мелодията, която искат да слушат, отпивайки глътка розе. Сред посочените любими песни за розе PIXELS са както световни хитове и класики, така и български песни. Преобладават предпочитанията за родни изпълнители сред които – Миро – „Гълъбо“, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени – „По-полека“, Васил Найденов, Лили Иванова, хитът на Били Хлапето и D3MO “Наливай ми“, Мария Илиева и още много други.

От световните изпълнители в предпочитанията на чаша розе намират място Ed Sheeran, Bon Jovi, Miley Cyrus, Sade, Edit Piaf и други. „Щастливи сме, че нашето вино успя да провокира толкова разнообразни идеи за съчетаване с подходящата музика. Феновете във Фейсбук страницата на избата с най-оригинални хрумвания ще получат и специален комплимент от нас“, посочиха от екипа на New Bloom Winery.

Серията PIXELS e посветена на модерния, градски човек, който обича да се наслаждава на живота. Цялата марка съчетава класически и популярни световни сортове, но отгледани в уникалния тероар на Тракийска низина. Серията PIXELS има две бели вина –Шардоне и Совиньон блан. Розето е от френския сорт Гренаш, а червените са: Кaберне Совиньон, Сира и от немския сорт Регент. Марката включва и едно пенливо вино, направено в класическия стил на просеко вината.

Потреблението на розе се увеличава въпреки пандемията, сочат пазарните данни. На годишна база, тази категория расте и откъсва все по-голям дял и от белите и червените вина. Експертите прогнозират, че ако трендът се запази 2021 може да бъде определена за годината на розето. У нас все така предпочитани остават розетата в провансалски стил (от Прованс, Франция). Те са леки, характеризират се с по-нежен розов цвят, хармония между свежест и плодовост във вкуса. Именно в тази стилистика е розето на New Bloom Winery PIXELS.

Професионалните дегустатори го описват като вино с красив, сьомга цвят. В аромата се усеща плодов финес с нотки на червен грейпфрут, ранна череша, малина и екзотично ухание. Вкусът има свежо начало, богата структура, пикантна дължина с емоционален финал и плодова памет. Предложенията на потребителите могат да се видят на Фейсбук страницата на New Bloom Winery.