ММА звездата Любомир Симеонов – Любо Чука подкара чисто нов джип „Мерцедес” G класа.

От няколко дни 125-килограмовия татуиран исполин може да бъде засечен зад волана на легендарната немска машина, известна в мутренските среди с названието си „кубче”.

Поръчковият джип на Любо Чука е решен в кафяв цвят и е с фабрично потъмнени задни стъкла. Моторът на возилото е с 8 цилиндров двигател. Баровският джип е с абсолютно всички екстри, а автомобилни дилъри твърдят, че заводската му цена е твърдо фиксирана на 130 000 евро – около 250 000 лева, проучи в. „Уикенд“, пише hotarena.net.

Приятели на Любо Чука издават, че някогашният бодигард на Таки е взел автомобила на лизинг и ще го изплаща в следващите 3 години.

Суеверни наблюдатели на ъндърграунда пък припомнят, че Любо Чука явно е превъзмогнал спомена от убийството на брат си Славчо, който преди 10 години бе застрелян от наемни килъри зад волана на същия джип „Мерцедес” G класа, само че по-стара модификация.



На 19 август 2004 г. двама стрелци причакаха Любо Чука и брат му Славчо пред платен паркинг в квартал „Павлово” и откриха стрелба срещу тях, когато двамата братя се качваха в бронирания джип „Мерцедес” G класа, собственост на тогавашния им бос Христофорос Аманатидис – Таки.

По-пъргавият Любо успя да затръшне бронираната врата на джипа и да се изплъзне от куршумите, но брат му бе застигнат от два изстреляни патрона и издъхна в ръцете на Чука.

Славчо, който бе началник на охраната на Таки, бе погребан с почести от боса си, а дълго време след това Любомир Симеонов не можеше да превъзмогне загубата на брат си и отказваше да се качва в джипа, в който бе застрелян родственикът му.

Приятели на Любо Чука твърдят, че той се решил да си вземе новия модел на „Мерцедес” G класа заради синовете си, които често води на планина и трябва да преодолява трудно проходими терени.

Спортното му „Ауди” RS6 не позволявало това. Макар да е разделен с майката на децата си, Любо Чука прекарва много време със синовете си и не пропуска родителските срещи.