Както вече писахме, певецът Любимир Киров, по-известен като Любо от „Те", за малко да загуби живота си в зверска катастрофа на магистрала „Тракия" преди два дни.

Инцидентът стана във вторник на обяд, когато изпълнителят се прибирал от участие на морето. Тузарският джип на музиканта, модел БМВ Х5, се хлъзнал на мокрия път, прелетял над 30 метра, минал е през мантинелата и се е забил в огромна локва.

За щастие шофьорът се отървал като по чудо без нито една драскотина, но луксозното возило е направо на кайма заради силния удар, пише ''Всеки ден''. От МВР потвърдиха, че сигналът за катастрофата е получен малко след три часа и на място веднага са били изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Като причина за инцидента те изтъкнаха несъобразена с пътните условия скорост, която според радарите на патрулиращите в района катаджии е била над 190 км/ч!



Самият Любо побърза да успокои феновете си, като написа прочувствено послания на профила си във „Фейсбук": „Приятели, не се притеснявайте за мен! Добре съм и съм абсолютно здрав. Бог ме запази без драскотина. Катастрофата беше тежка, но абсолютно всичко е наред! Продължаваме напред! Благодаря ви още веднъж за отношението", гласи коментарът на певеца.

Според специалисти, колата е станала абсолютно неуправляема заради високата скорост, с която е карана, и е поднесла заради липсата на сцепление между гумите и пътната настилка. „На този участък често стават катастрофи, не е за първи път, защото е разрешено да се кара бързо. Хората обаче трябва да са по внимателни и да не натискат педала на макс, все пак разрешената скорост е 140 км", категорични са катаджии.

Веднага след новината за удара в музикалните среди се коментираше, че Любо е бил уморен заради участието си и е било опасно да шофира толкова бързо. Колегите му се надяваха да не е консумирал алкохол, каквато информация до този момент няма. Любо открай време се слави с екстремния си характер. До сега обаче музикантът, който е и един от членовете на журито в „Х-Фактор", не е преживявал толкова тежък пътен инцидент.